reklama

Svatební veletrh fakt jinak aneb Jak se vzít v klidu?

Veletrh nabídne spoustu průkopnických novinek, jež mají za cíl snoubencům co nejvíce usnadnit přípravy a nabídnout nový přístup k obvykle dlouhým a časově náročným svatebním přípravám.

Foto: svatebniexpo.cz

Na trhu svatebních veletrhů se objevuje nový velký hráč - Svatební Expo 2011, který svým podtitulkem „Svatební veletrh fakt jinak" prozrazuje, že se nebude jednat o tradiční svatební akci. Budete se brát? Tak tam musíte být!

Tato akce nabídne ve dnech 11. a 12. listopadu v hotelu Crowne Plaza Prague v pražských Dejvicích spoustu průkopnických novinek, jež mají za cíl snoubencům co nejvíce usnadnit přípravy a nabídnout nový přístup k obvykle dlouhým a časově náročným svatebním přípravám.

Svatbu neradno podcenit!

Svatební veletrh Svatební Expo 2011 přichází do světa svatebních veletrhů se zcela ojedinělou koncepcí, která je výjimečná nejen v České republice, ale i ve světě. Zní to banálně, ale vystavovatelé budou na rozdíl od jiných akcí přehledně rozděleni do jednotlivých sekcí. Návštěvníci tak na jednom místě najdou vše například k tématu svatební kytice, jinde zase na ně bude čekat inspirace na svatební dorty či na obřad. „Chceme Svatební Expo 2011 koncipovat tak, aby chystaný program budoucím snoubencům opravdu pomohl utřídit si myšlenky a ukázal jim, jaké existují možnosti," říká Zdenka Janoušková, jedna z organizátorek akce. 

Svatební Expo 2011 se koná už na podzim, 11. a 12. listopadu. Termín organizátoři nevybrali náhodně, ale chtějí tak snoubencům poskytnout dostatek času na přípravu jejich velkého dne. Praxe ukazuje, že začít plánovat svatbu v zimě bývá pozdě. Nejžádanější lokality, termíny - soboty v červnu, červenci a srpnu - či například fotografové bývají rozebráni mnohdy již v lednu.

Na veletrh busem! Cestou si vyberte místo sňatku

Na návštěvníky čeká skvělá novinka v podobě svatebního pendl busu, který bude v době konání veletrhu jezdit po Praze a blízkém okolí v pravidelných intervalech. „Pro pár je vždy fyzicky i organizačně náročné, aby vůbec stihl obejít všechna místa, která pro svatbu přicházejí v úvahu. Když si mají všude dojednat schůzky, předtím zaparkovat auto… A my jim umožníme zdarma a bez starostí objet řadu zajímavých míst po Praze, jako jsou například Vrtbovská či Ledeburská zahrada," říká Zdenka Janoušková. Na jízdním řádu pendl busu budou i místa v blízkém okolí Prahy.

Stejně tak bude mít na veletrhu stánek Národní památkový ústav, jenž je správcem řady historických objektů oblíbených u snoubenců, jako je Konopiště, Karlštejn či Hluboká. Zde budou mít zájemci možnost prohlédnout si fotografie a plánky svatebních prostor či konzultovat jejich kapacitu.

Předmanželská smlouva? Poradí vám!

Na návštěvníky budou čekat poradenské koutky, kde se budou vůbec poprvé moci poradit o takových věcech, jako jak uspořádat svatbu doma či jak uzavřít předmanželskou smlouvu, vedle toho nebudou chybět ochutnávky jídel a vína vystavujících restaurací a cateringů.

Beret si cizince? No problem!

A zcela zásadní novinkou, kterou ocení všichni ti, kdo nehovoří česky, je možnost získat informace i v jiném než českém jazyce. V průvodní brožuře k veletrhu bude vyznačeno, jaké stánky byste, pokud jste cizinci či smíšený pár, neměli vynechat. U jednotlivých vystavovatelů budou umístěné popisky, v jakém jazyce se domluvíte. V sekci pro cizince budou koordinátoři, kteří poradí, jak si vyřídit doklady a podobně.

„Už se zkušenosti víme, že cizinci mají v oblibě určitá místa, či dodavatele, jež umějí s cizinci spolupracovat," říká Zdenka Janoušková. Proto záštitu nad akcí převzala také Česká centrála cestovního ruchu - CzechTourism. Svatební Expo 2011 tak rozhodně dostojí svému mottu: „Svatební veletrh fakt jinak".

Svatební Expo 2011 organizuje agentura PragueWeddings.com, jež se již 13 let věnuje organizování svateb pro cizince v Praze, a portál www.svatby.cz, jenž je jedním z nevětších a nejobsáhlejších zdrojů informací pro nevěsty na českém internetu. Oba subjekty jsou zároveň organizátory populární akce Prague Wedding Fair - lednového komorního veletrhu pro expaty a cizince.

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama